bezduszny, Hehe ciekawe czy Patryk & Szymon zrobia drogowy program dla klienta na 240KM :diabelski_usmiech
Co wybrać - TDI czy TFSI
Zwiń
X
-
bezduszny
Zamieszczone przez MaicroftHehe ciekawe czy Patryk & Szymon zrobia drogowy program dla klienta na 240KM
Niedawno prowadziłem BMW 740d E38'01 Individual..... no to jest dopiero piękny dizeleki 245 KM
...bolesny jest tylko powrót do swojej skodziny potem :cry:
Komentarz
-
bezduszny
Komentarz
-
bezduszny
-
Zamieszczone przez bartolini1978no i 280 licznikowe idzie
U mnie przy ~240-245km/h na liczniku, GPS pokazuje 230km/h.
U mojego ojca w ST220 przy 260 km/h, GPS pokazuje 250 km/h.
No i takich przyladow moglbym mnozyc wiele :P Naprzyklad Focus I 2.0 licznikowo pojechal 225km/h, gdzie prawdziwy jego maks to 205-210km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBANiestety odejmij nawet do 20km/h Przy maksymalnych predkosciach czasami liczniki potrafia "troche" przeklamywac. A ciekawe, czy to Audi mialo zdjety ogranicznik, bo jezeli nie, to strasznie duzo przeklamuje ten licznik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBASzkoda, ze u nas jest tak niewiele miejsc, gdzie mozna by bylo sie bez stresu do takiej predkosci rozpedzinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftbezduszny, Hehe ciekawe czy Patryk & Szymon zrobia drogowy program dla klienta na 240KM :diabelski_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBATeraz to nie wiem jak jest, bo dawno tamtedy nie jechalem, ale z tego co sie orientuje, to zamkneli fragment w strone Wyszkowa. Wiesz co sie stalo?
jest tylko jedna nitka na calej dlugosci, ruch w 2 kierunkach i prawie caly czas zakaz wyprzedzania :evil:
niby jakis remont jest...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Hello
Powracajac troche bardziej w strone watku
W konfiguratorze Skody ( http://www.cc.skoda.pl/ ) pojawila sie Skoda Octavia RS 2.0 TDI
Hatchback zaczyna sie od 111800 PLN
Kombiak to odpowiednio 116100 PLN
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Kaszana
Na stronie Skoda Polska w cenniku są też podane osiągi ( przyspieszenie, prędkość,
elastyczność ) RS benzyny i diesla. Benzyna pod każdym względem ( również elastyczności) masakruje diesla.
Jeśli brać takie auto to dla osiągów i dlatego na ten moment bez chwili wahania
wziąłbym benzynę.
Komentarz
-
A zwróciliście uwagę że w konfiguratorze wybierając O II RS w zakładce "wersja silnika" po kliknięciu na 2.0 TFSI rozwija sie na dole takie okienko z informacjami (przyśpieszenie, elastyczność itd.) i jest obrazek z obudową silnika "20V turbo"?
1.8T rulez :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KaszanaNa stronie Skoda Polska w cenniku są też podane osiągi ( przyspieszenie, prędkość,
elastyczność ) RS benzyny i diesla. Benzyna pod każdym względem ( również elastyczności) masakruje diesla.
Jeśli brać takie auto to dla osiągów i dlatego na ten moment bez chwili wahania
wziąłbym benzynę.
Może się mylę ale diesel z racji dłuższych przełożeń przy 60km/h będzie miał z 1100-1150 obr/min podczas gdy benzyna jakies 1500obr/min. Max. moment obydwa mają od 1800 obr/min. stąd tak duża różnica (9,5 s vs 13,5).
Kto w normalnym ruchu ostro przyspiesza na VI od 1100 obr?? :lol:
Przy przyspieszaniu w zakresie 80-120km/h różnice już sa znacząco mniejsze (odpowiednio 0,6s/1,1s) więc nie nazwałbym tego "masakrowaniem" aczkolwiek zgadzam sie, że benzyna jest szybsza :szeroki_usmiechGarret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Przede wszystkim, zeby sie wypowiadac, to warto miec pojecie o temacie w ktorym ta wypowiedz nastepuje.
Ja moze pojecia do konca nie mam, gdyz nie jezdzilem nigdy seryjnym TDI 2.0 o mocy 170 koni, ale mam pewne wyobrazenie o mozliwosciach takiego samochodu.
Tak sie sklada rowniez, ze jezdzilem samochodem wyposazonym w silnik 2.0 TFSI. Moge wiec smialo powiedziec, ze jesli ktos wierzy w jakies nadprzyrodzone mozliwosci tego silnika, to jest w duzym bledzie.
Jest to mocna jednostka napedowa, ktora jest w stanie tchnąć dużo życia w auta klasy kompakt+, ale prosze mi wierzyc daleko temu czemus do rakiety.
Poniewaz mam mniej wiecej jakie takie wyobrazenie jak jezdzą diesle o mocy ok. 170koni, wiec mysle, ze nie bedzie naduzyciem jesli napisze, ze przepasci miedzy RS TFSI a RS TDI na dordze raczej na pewno nie bedzie.
Owszem ten pierwszy bedzie szybszy i to nie ulega watpliwosciom, ale myslenie, ze jest to auto z innego wymiaru szybkosciowego jest bledem - malo tego - uwazam, ze jest smieszne i swaidczy o braku wiedzy i/lub doswiadczenia.
Od siebie moge napisac tyle - gdyby nie szoda mi bylo pieniedzy na utrzymanie auta benzynowego, to z pewnoscia kupilbym TFSI i zmodyfikowal na jakies 250 koni.
Natomiast poniewaz jestem raczej oszczedny, to jednostka TDI zmodyfikowana na jakies 200-220 koni jest dla mnie osobiscie lepsza. Do tego wcale nie bedzie zauwazalnie wolniejsza.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cieqA zwróciliście uwagę że w konfiguratorze wybierając O II RS w zakładce "wersja silnika" po kliknięciu na 2.0 TFSI rozwija sie na dole takie okienko z informacjami (przyśpieszenie, elastyczność itd.) i jest obrazek z obudową silnika "20V turbo"?
1.8T rulez :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 30 Sie, 06 15:05 ]
Zamieszczone przez MiKruSOd siebie moge napisac tyle - gdyby nie szoda mi bylo pieniedzy na utrzymanie auta benzynowego, to z pewnoscia kupilbym TFSI i zmodyfikowal na jakies 250 koni.
Natomiast poniewaz jestem raczej oszczedny, to jednostka TDI zmodyfikowana na jakies 200-220 koni jest dla mnie osobiscie lepsza. Do tego wcale nie bedzie zauwazalnie wolniejsza.
Ogólnie na forach tunerów to oczywiście odpowiedzą mi, że spokojnie można ... ale wiemy, że chcą zarobić. Jeżeli offtopic to mnie pogońcie :zastrzelic
Komentarz
-
-
Witam,
Od lipca jeżdżę OII RS - TFSI oczywiście.
Czy wybrać TDI czy TFSI? Dobre pytanie. Jeśli masz akcje Orlenu proponuję RS.
Moment wystarczający - dobrze ciągnie od samego dołu, aby odczuć, że jeździsz RS przy zmianie biegu na wyższy nie możesz zejść poniśej 4000 rpm.
Osiągi - ok. 7 s. do setki - nie ma większego problemu. V-max: 250 bez przeszkód (na Ultimate 98). Udało mi się ją rozkołysać do 260 km/h, ale na to trzeba dobrego wiatru i długiej prostej.
Spalanie - w mieście nie zejdziesz poniżej 10 l - nie ma szans, nawet nie przekraczając 2500 obr./min. i 70 km/h. Przy normalnej jeździe - 13-14, przy 200 - ok. 17l/100 km, przy 250 km/h - 23-25 litrów. Musisz się liczyć ze średnim spalaniem ok. 12 l w cyklu mieszanym.
Przed RS-ka jeździłem OII 2.0 TDI - w porównaniu do nie RS prowadzi się lepiej (w TDI też miałem full opcję i 225/45/17), momen podobny. Jedna (poza zużyciem oczywiście) zasadnicza różnica: RS budzi się ponownie do życia od 180 km/h i ciągnie równo do 230. No i ten dźwięk przy 6000 obrotów. Bajka.
Czy kupiłbym RS TDI? Teraz tak, ale jak zamawiałem moją w maju nie było takiej opcji. A szkoda.
Pozdrawiam
holl
Komentarz
-
Komentarz